Facebook magazínFacebook magazín | FaceMag.cz

Už žádné trapasy a nechtěné označování. Buďte páni svého profilu

Skoro na každé párty se najde nějaká dobrá duše, která vše fotí a pak to druhý den vtipně vloží na Facebook. Ukážeme vám jednoduchou funkci, kdy vy schvalujete, která fotka se na Facebooku objeví a která ne.

Už se to některým z nás stalo. Kamarád vtipálek dal ne zrovna reprezentativní fotky na Facebook a ještě vás na nich označil. V dnešní době, kdy máte mezi přáteli i rodiče a rodinné příslušníky, může nastat trapná situace. Nemluvě o fotkách, kdy nechcete, aby je viděl váš přítel či přítelkyně.

Těmto trapasům se dá lehce předejít. Nemusíte si své přátele filtovat ani vymazávat. Dokonce se ani nemusíte bát, že vás někdo fotí. Facebook má jednoduchou funkci, kterou si hlídáte své soukromí a jen vy rozhodujete o tom, kde se na Facebooku objevíte nebo ne.

Nastavení Facebooku vám může zasílat oznámení, o tom když vás někdo označí, anebo zmiňuje ve svém příspěvku. Označování si můžete buďto úplně zakázat nebo vám vždy přijde upozornění, že vás někdo chce na fotce označit. Vy máte možnost toto označení schválit nebo zamítnout. Takže do doby než sami odsouhlasíte toto označení, nikdo onu nelichotivou fotku nebo status neuvidí.

Zde je návod, jak si tuto funkci nastavit:

1. Klikněte na ikonku nastavení v pravém horním rohu vašeho modrého panelu

aa

2. V levé nabídce klikněte na „Timeline a označování“

Kopie č. - Nový obrázek (1)

3. Z nabídky na středu kliněte na „Upravit“ u otázky „Chcete kontrolovat příspěvky, v nichž vás přátelé označí, než se objeví na vašem profilu Timeline?“

a

 4. Z rolovací nabídky si vyberte možnost „povoleno“

Nový obrázek (2)

Odteď vám bude chodit upozornění vždy, když vás bude chtít někdo označit. To ale nebude možné bez vašeho schválení.

Publikováno: Úterý, 11 Červen, 2013 autorem Facemag.cz