Facebook magazínFacebook magazín | FaceMag.cz

Rodiče jsou na Facebooku. Co teď?

 Facebook není výhradně jen doménou mladší generace. Fenomén sociálních sítí si pomalu nachází oblibu i u generace našich rodičů.

Některým z nás se to už stalo. Najednou vám přišla žádost o přátelství od vaší mámy nebo táty. Čím déle je Facebooku na internetu, tím častěji budou nastávat případy, kdy se budou na Facebooku setkávat děti se svými rodiči. V dnešní době už není raritou, že jsou na „síti“ i vaši prarodiče.

Jakmile vám přijde žádost, řekněme od matky, tak se musíte konfrontovat rychlým rozhodnutím, co s tím. Okamžitě si vzpomenete na všechny ty statusy, obrázky a fotky, které rozhodně nechcete, aby vaši rodiče viděli.

Můžete přátelství přijmout, rychle smazat kompromitující materiály a chovat se jako vzorný potomek. Můžete žádost o přátelství ignorovat, ale to nemůžete příliš dlouho, protože pak se budete muset vymlouvat na to, proč ignorujete své rodiče. Anebo si můžete nastavit profil tak, že vaši rodiče neuvidí to, co nechcete, aby viděli.

Facebook nabízí i možnost, kde můžete nastavit filtr u jednotlivých alb. Takže vaši rodiče uvidí jen ty alba, které chcete a neuvidí ty, které nechcete.

Ukážeme vám, jak si nastavit profil, tak aby u vás doma nenastal žádný trapas.

1. Klikněte na ikonku nastavení v pravém horním rohu vašeho modrého panelu a vyberte položku „Nastavení účtu“.

aa

2. Vlevo vyberte sekci „Soukromí“.

a

3. Z nabídky možností, klikněte vpravo na „Upravit“ u první možnosti „Kdo uvidí můj obsah?“.

b

4. Klikněte na políčko „Přátelé“ a z vyrolované nabídky zvolte možnost „Vlastní nastavení“.

c

5. V nově objeveném okně máte dvě části. V horní „Sdílet s“ a ve spodní „Nesdílet s“. Ve druhé – spodní části vypíšete do kolonky „Tito uživatelé nebo seznamy“ jména těch, u kterých nechcete, aby viděli váš obsah a potvrdíte.

d

Existuje i možnost, kdy si vyfiltrujete jednotlivá alba. To znamená, že u jednotlivých alb si vyberete osoby, pro které bude toto albu skrytá.

1. U seznamu svých alb ve vašem osobním profilu najedete myší na album, které chcete skrýt a klinete na ikonku nastavení (ozubené kolečko) a zvolíte možnost „Vlastní nastavení“.

aa

2. Objeví se vám stejné okno jako u předchozího návodu. Postupujte stejným způsobem. V nově objeveném okně máte dvě části. V horní „Sdílet s“ a ve spodní „Nesdílet s“. Ve druhé spodní části vypíšete do kolonky „Tito uživatelé nebo seznamy“ jména těch, u kterých nechcete, aby viděli vaše album.

d

Publikováno: Čtvrtek, 13 Červen, 2013 autorem Facemag.cz
Doporučujeme
Facemag na Facebooku
Přečetl jsi fakt všechno?
Aktivita
Další parádní weby