Facebook magazínFacebook magazín | FaceMag.cz

Máte na Facebooku data, která nechcete sdílet se všemi? Smažte je ještě dnes, Facebook Timeline zobrazí vše

Před několika dny Facebook zveřejnil funkci Timeline (česky Moje historie), který bude ode dneška – 22. prosince 2011 – jediným způsobem zobrazování dat v profilu uživatelů této nejpopulárnější sociální sítě. Facebook přitom informoval, že mají uživatelé počínaje 17. prosincem asi 5 dní na to, aby si z profilu smazali citlivé údaje, které si nepřejí mít v novém profilu Timeline zobrazeny. Je tedy nejvyšší čas věnovat svému profilu na Facebooku a zveřejněným informacím a obrázkům opět pozornost.

Timeline (Moje historie) – nové zobrazení profilu pro všechny uživatele

Timeline zobrazuje historii a všechny důležité události, fotografie a místa pobytu chronologicky. Data jsou shromážděna a zobrazena způsobem, který lépe vystihuje a zobrazuje životní příběh uživatele a připomíná tak svou formou skutečný deník či blog zachycující nejpodstatnější životní okamžiky.

Funkci Timeline představil Mark Zuckerberg již v září a někteří si toto nové zobrazování profilu aktivně nastavili již tehdy. Od 22. prosince 2012 již uživatelé nebudou mít na výběr, Timeline bude jediným způsobem zobrazování dat v uživatelském profilu na Facebooku.

Ještě nedávno to přitom vypadalo, že se na Facebooku funkce Timeline v roce 2011 již nedočkáme. Důvodem mělo být na leden odročené soudní přelíčení ve věci ochranné známky serveru Timelines.com.

Publikováno: Čtvrtek, 22 Prosinec, 2011 autorem Facemag.cz
Doporučujeme
Facemag na Facebooku
Přečetl jsi fakt všechno?
Aktivita
Další parádní weby