Facebook magazínFacebook magazín | FaceMag.cz

Blokace a odblokování uživatele na Facebooku

Pije vám někdo na Facebooku krev nebo máte pocit, že se až nepříjemně vyzná v informacích o vás? Jak takovému člověku zabránit, aby vás přes Facebook jakkoliv kontaktoval? Facebook naštěstí nabízí možnost blokace uživatelů.

A pokud jste si naopak někoho zablokovali a nyní toho litujete, můžete si jej samozřejmě opět odblokovat. Jak na to?

Blokace uživatele

Pokud si někoho zablokujete, daná osoba nebude mít přístup k vašemu profilu, nebude vám moci psát soukromé zprávy ani vás jinak kontaktovat, neuvidí vaše komentáře nebo přítomnost ve skupině. Jedná se o velmi šikovný nástroj, pokud potřebujete před někým doslova zmizet.

Abyste si někoho zablokovali, najděte v horní liště vpravo ikonku zámku. V nabídce, která se vám otevře, vyberte možnost Jak mohu někomu zabránit v tom, aby mě obtěžoval?

Zadejte jméno nebo e-mailovou adresu osoby, kterou chcete zablokovat, a klikněte na tlačítko Blokovat. V případě, že zadáváte jméno, budete muset ze seznamu vybrat to pravé.

Pokud se vám tímto způsobem nepovedlo danou osobu najít, otevřete si její profil na Facebooku a vyberte položku Nahlásit/Blokovat tuto osobu pod ikonkou ozubeného kolečka pod úvodní fotkou.

Osoba, kterou si zablokujete, se o vašem kroku nedozví – Facebook jí to nijak neprozradí.

Odblokování uživatele

Pokud chcete naopak někoho odblokovat, postupujte nejdříve stejně jako při blokaci: nahoře pod ikonkou zámku najděte možnost Jak mohu někomu zabránit v tom, aby mě obtěžoval? a vyberte Zobrazit všechny zablokované uživatele. Ze seznamu zablokovaných osob vyberte člověka, kterého chcete odblokovat a klikněte na tlačítko Odblokovat vedle jeho jména.

Odblokováním uživatele se tento uživatel nevrátí na seznam vašich přátel. Pokud si osobu chcete opět zařadit mezi své přátele, musíte mu poslat novou žádost o přátelství.

Publikováno: Pondělí, 20 Leden, 2014 autorem Facemag.cz
Doporučujeme
Facemag na Facebooku
Přečetl jsi fakt všechno?
Aktivita
Další parádní weby